Останнім часом все більше українців виїжджають за кордон на заробітки. Щоб зменшити кількість заробітчан прем'єр Міністр України Денис Шмигаль обіцяв створити 500 тисяч робочих місць. Тут заробітна плата складатиме у середньому 6-8 тисяч гривень, а це не те чого прагнуть заробітчани.

Про це у коментарі ІА “Вголос” сказав президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

"Якщо з них ще вирахують податки, то людина отримає 4800-5500 гривень, а це лише 200 доларів. У Польщі в докризові часи заробітчани заробляли 800-1200 євро. Тобто різниця у заробітній платі – у 4-6 разів", - зазначає експерт.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео


Також Василь Воскобойник зазначає, що якщо за 30 років не були створені робочі місця з високим рівнем заробітної плати, створити їх за 2 місяці неможливо. А на роботу з мінімальною заробітною платою піде не надто багато людей.

" У Києві 6-8 тисяч гривень – це взагалі ніщо, навіть на харчі не вистачить. А чи захоче людина ще і витрачати гроші на доїзд – я сумніваюсь. А тому люди і надалі виїжджатимуть. І їх ніхто не зможе зупинити, бо це протизаконно”, – пояснив Воскобойник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, раніше Змінити полуницю на асфальт - Укравтодор "переманює" заробітчан з Польщі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Зниклий на заробітках в Італії українець "воскрес" і розкрив правду про поневіряння на чужині - спав у лісі, мився в метро

Також «Знай.ua» писав, що Скандали на кордоні – на Закарпатті заробітчани спровокували війну кланів