Про це заявив співзасновник і генеральний директор Асоціації ритейлерів України Андрій Жук.

«Торгові центри – це системний бізнес, на відміну від стихійної торгівлі. І, безумовно, в торгових центрах більш безпечно і люди менш схильні можливістю заразитися. Тому торгові центри більш підготовлені, ніж стихійна торгівля. Також мова йде про систему кондиціонування та вентиляції, про клінінгової компанії. Тому торгові центри, я можу сказати, що точно безпечніше, ніж навіть окремі магазини з виходом на вулицю», - сказав Жук.

Він закликав столичну владу дозволити роботу в Києві ТРЦ, а також громадського транспорту, щоб і працівники, і покупці мали можливість доїхати до торговий центр.

«Крім відкриття торгових центрів, дуже важливо вирішити питання з логістикою, а саме відкриттям громадського транспорту. Чому? Тому що, по-перше, є проблеми з доставкою персоналу, і вона величезна. Тобто, якщо в цілому по Україні це питання вирішується, то Київ – велике місто, передмістя є, людям дуже важко доїхати на свою роботу. Це перше. З іншого боку, покупцям те ж саме, для того, щоб доїхати в торговий центр, потрібно скористатися громадським транспортом найчастіше», - сказав Жук.

Нагадаємо, з 11 травня уряд зняв ряд обмежень, пов'язаних з карантином, зокрема дозволена торгівля непродовольчими товарами в магазинах, в тому числі на території великих торгово-розважальних центрів, проте в Києві за рішенням місцевої влади ТРЦ будуть відкриті тільки під час наступного етапу ослаблення карантину.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

За оцінкою Українського ради торгових центрів (УСТЦ) торгово-розважальні центри країни за два місяці карантину втратили близько 7 млрд грн від орендних надходжень, а їх орендарі – понад 50 млрд грн товарообігу.