Під Києвом, у селі Підгірці, у місцевих мешканців два роки прожив лелека. Тепер він повернувся до них із вирію, майже через два роки блукань, йдеться у сюжеті ТСН.

Пташеням лелека випав із рідного гнізда, його підібрали люди та оселили в курнику. Малий підріс, до осені навчився літати, однак запізнився – до того часу його родичі вже відлетіли у теплі краї. Птах самотньо жив у спорожнілому гнізді, і люди боялися, що він замерзне на смерть.

Місцеві мешканці почали підкидати до гнізда рибу, спробували виманити лелеку назад до курника. Той не зважувався на такий крок, тож для порятунку птаха використали будівельний кран – на ньому підняли чоловіка до гнізда та зняли лелеку на землю, поки той спав.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Лелека зимував у курнику, рибу для нього зносили всім селом. Наступної осені він знов не зміг полетіти до вирію, і його передали на утримання орнітологам. Там лелеку оселили у теплому будиночку, він швидко звик до нового місця.

Пізніше птаха спільними зусиллями таки повернули до родичів, у дику природу. Минулого року йому таки вдалося полетіти у теплі краї, а цієї весни він повернувся до людей, які врятували йому життя.

Нагадаємо, в капусті не знаходили і не приносив лелека: Путін заявив, що знає, звідки взялися українці.

Як повідомляв Знай.uа слов'янське походження короля Артура і аномалії з космонавтами: дослідники пояснили раніше невідомі факти.

Знай.uа писав, породіллю лякали, а дітей відправляли в піч: давні обряди і традиції слов'ян, які застосовувалися до жінок.