У Києві через введення карантинних обмежень на роботу багатьох організацій та закладів водопровідна вода застоюється у трубах. Тому застояну воду краще спускати, перш ніж нею користуватися. Таку заяву оприлюднили в «Київводоканалі».

«Якщо водою у будівлі тривалий час майже не користувалися, вона може застоятися у трубах. Вода, що залишалася у водопровідній мережі тиждень і більше, може бути каламутною, мати іржавий колір та затхлий запах», – наголошують у комунальному підприємстві.

Щоб повернути собі придатну для нормального споживання воду, «Київводоканал» рекомендує містянам злити зайву рідину в каналізацію: тримати водопровідний кран відкритим впродовж 5-10 хвилин, поки вода не стане чистою та прозорою. У підприємстві додають, що на таке промивання витратиться не більше 110 літрів води, і це коштуватиме менше трьох гривень.

Скрін, Київводоканал, Facebook

«Так слід робити кожного разу при тривалому невикористанні! Я, наприклад, спочатку спускаю іржаву воду, а потім тільки пропускаю через фільтр!», «Річки і без того обміліли цього року, а ще й куби лити даремно», - коментують пропозицію комунальників кияни.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, раніше Митися в окропі? Масштабна аварія в Києві перетворила квартири на "сауни" без холодної води, як виживати в таких умовах.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Одеські комунальники імітували дезінфекцію заради фотосесії, - злочинний обман потрапив на відео. Ганебні кадри злили в мережу.

Також «Знай.uа" писав, що в Києві знову тріщать труби, центр столиці залитий окропом, - з'явилося пекельне відео вуличної "сауни".