З 11 травня по всій території України почали пом'якшувати карантинні заходи. Вже дозволили роботу перукарень та кафе, але тільки на літніх терасах.

Зараз же громадським транспортом у столиці можна скористатися тільки при наявності спецперепустки, але про запуск метрополітену ще ніхто не каже.

Про це повідомляє Госпродпотребслужба Києва.

Так, в Києві метро можуть запустити тільки після відповідного розпорядження уряду. Це відбудеться в самий останній етап послаблення карантину. Згідно з планом, це станеться не раніше 1 червня.

Київське метро, скріншот з відео
Київське метро, скріншот з відео


"Головна умова – це зменшення захворюваності серед населення. За міжнародними стандартами встановлено, що строк такої динаміки визначається протягом 10-15 днів. Якщо буде спостерігатися зниження захворюваності в цілому по регіону, то можна говорити про запуск метрополітену", – уточнив Олег Рубан, голова Госпродпотребслужби Києва.

Але навіть після запуску метрополітену, пасажирам все ж доведеться дотримуватися деяких правил. Тепер у вагони не будуть пускати більше 100 чоловік, а від'їзд зі станції буде суворо контролюватися.

Один чоловік у вагоні метро повинен знаходитися на площі 10 квадратних метрів або дотримуватися дистанції з іншим пасажиром в півтора метра. До пропуску людей на станції та вагони залучать поліцію і Муніципальну варту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Транспорт Києва виходив з карантину, але покатають не всіх - що потрібно знати пасажирам

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє портал Знай.ua" Вихід з карантину - підприємець Артем Степанчук поділився китайським досвідом

Також Знай.ua" писав, що Відкриються перукарні та салони краси, але будуть працювати за новими правилами - що потрібно знати