У вівторок ввечері, 12 травня, небо у столиці освітили тисячі ліхтарів. Кияни можуть спостерігати цю красу в різних районах. І це не нашестя НЛО, і не метеорити, це зробили люди. Однак привід для цього досить і досить печательный. Ліхтарі в небі – це акція співробітників креативної індустрії. Протест проходить під гаслом: “Ми не німі, але нас не чують. Якщо нас не чують, нас побачать”. Це всеукраїнська акція, яку підтримують і в інших великих містах.


Причина таких заходів криється в кризі, в якому опинилися співробітники креативної індустрії через пандемію коронавіруса. З 11 травня уряд пом'якшив карантин, завдяки чому частково відкрилися кафе, перукарні, магазини непродовольчих товарів і т. д. Однак співробітники креативної індустрії досі залишаються без засобів до існування.


Артисти, актори, івент-менеджери, персонал, який бере участь в організації заходів – з-за карантину всі ці люди не можуть працювати і забезпечувати свої сім'ї. Вони просять від держави хоч яких-небудь заходів підтримки для їх бізнесу. Більше 250 000 чоловік залишилися без роботи, і для них немає ніякого плану. Представники культурної індустрії просять, щоб на них нарешті звернули увагу, і розробили хоч якийсь спосіб підтримки і відродження сфери.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.

Як повідомляв портал Знай.иа, перш ніж іти в аптеку, знайдіть потрібний препарат в інтернеті

Також Знай.иа пишучи, в Україні за добу 504 нових хворих на коронавірус, 21 померли