Влада України допускає посилення карантинних заходів, введених через пандемію коронавірусу, на рівні окремих регіонів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами Степанова, в цілому з 11 травня в країні пом'якшені карантинні заходи, однак закон дозволяє посилювати їх на місцях. «У нас вже є приклади, коли є посилені заходи — наприклад, в Києві не відкриваються торгово-розважальні центри або в Чернівецькій області не будуть працювати салони краси», — сказав міністр.

З 12 травня 2020 року в Києві починається перший етап пом'якшення заходів карантину, який триває вже два місяці. У Кабінеті міністрів розповіли, які заклади знову відкриються з цього дня, а також підкреслили, що можна буде робити з 12 числа, а що ще буде заборонено робити.

Київ, фото з вільних джерел
Київ, фото з вільних джерел

Отже, з 12 травня 2020 року в Києві відкриють всі непродовольчі магазини, загальна площа якого сягає 300 квадратних метрів, крім тих, які знаходяться в торгово-розважальних центрах, якщо там немає окремого входу з вулиці. При цьому важливо буде знати, що на 10 квадратних метрів допускається не більше одного відвідувача.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також, з 12 травня у столиці відновлюють свою роботу салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші установи побутового обслуговування населення в приміщеннях, де загальна площа складається не більше 300 квадратних метрів. Але це відкриття не входять салони, які знаходяться в торгових центрах, якщо з вулиці немає додаткового входу. Як і раніше, залишаються закритими лазні, кабінети масажу, тату і SPA-салони.

Салон краси
Салон краси

У свою чергу, відновлюють свою роботу відкриті майданчики місць громадського харчування з дотриманням певних заходів безпеки. Так само можна буде гуляти в парках і скверах, тільки не більше двох осіб. Але дитячі та спортивні майданчики все ще залишаються закритими для відвідування. Відкриваються ще невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування виключно для відвідування не більше одного співробітника і 1 клієнта на 10 квадратних метрів.

Можна буде відвідувати нотаріальне і адвокатське бюро при знаходженні там не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів відвідування. Також відкриваються автокинотеатры. Але працювати вони можуть тільки з дотриманням певних заходів безпеки працівниками та відвідувачами. А також у тому разі, якщо будуть проведені всі протиепідемічні та дезінфекційні заходи.

вулиця Хрещатик у Києві
вулиця Хрещатик у Києві

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Транспорт Києва виходив з карантину, але покатають не всіх - що потрібно знати пасажирам

Як повідомляє портал «Знай.ua» Вихід з карантину - підприємець Артем Степанчук поділився китайським досвідом

Також «Знай.ua» писав, що Відкриються перукарні та салони краси, але будуть працювати за новими правилами - що потрібно знати