У Києві прийняли рішення про встановлення контейнерів для збору і подальшої утилізації використаних одноразових засобів індивідуального захисту. Про це стало відомо з повідомлення депутата Київради Костянтина Ялового на його особистій сторінці в соцмережі Facebook.

Зокрема, будуть встановлені контейнери для збору використаних медичних масок і рукавичок. Депутат додає, що спочатку планували встановити всього десяток таких пунктів збору, але потім було вирішено розширити їх перелік до 14 місць.

Яловий розповів, що зібрані відпрацьовані матеріали запакують разом з контейнерами і відправлять на переробку, на спеціалізоване підприємство. Утилізація буде проводитися при високих температурах, щоб не допустити поширення коронавіруса.

Він додав, що пункти з прийому масок і рукавичок облаштують у супермаркетах популярних торгових мереж Billa і METRO. Спеціальні контейнери вже виготовили з вторсировини, їх обсяг – до 120 літрів.

Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня

Як повідомляв портал Знай.ua перш ніж йти в аптеку, знайдіть потрібний препарат в інтернеті

Також Знай.uа писав в Україні за добу 504 нових хворих на коронавірус, 21 померли