Під Києвом директору будинку престарілих повідомили про підозру з-за кількох смертей від коронавірусу серед постояльців закладу. Про це повідомили в поліції Київщини.

Наголошується, що троє літніх постояльців стали жертвами небезпечного захворювання. В ході перевірки з'ясувалося, що будинок в селі Зазим'я неподалік від Києва діяв незаконно.

Коли в країні були введені карантинні обмеження, директор закладу, оформлена як приватний підприємець, не спромоглася забезпечити необхідні санітарні та епідеміологічні умови для мешканців, які входять в групу ризику по коронавирусу, і їх відвідувачів. Літнім людям дозволяли вільно переміщатися по території і сусіднього села без засобів індивідуального захисту. Дезінфекція не проводилася.

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

На територію будинку престарілих вільно приходили відвідувачі, один з яких і став джерелом зараження.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

«Не знаю, мене і нікого поки батьків не пускають. Карантин. Але перевірити треба», «Думаю, що все просто. Її красиво усунуть і поставлять свого васю на роботу. Там теж гроші капають. Вся азбука розпусти в нашій країні», - відзначають в коментарях кияни.

«Так у нас в Києві в центрі міста лікарні в такому ж стані - прохідний двір з масками на подбородках», «Треба як в Іспанії, всіх співробітників на карантин, і старі люди хай самі за собою дивляться і виживають», «У нас є "легальні" будинку престарілих?», - дивуються коментатори.

Нагадаємо, у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня

Як повідомляв портал Знай.ua перш ніж йти в аптеку, знайдіть потрібний препарат в інтернеті

Також Знай.uа писав в Україні за добу 504 нових хворих на коронавірус, 21 померли