У Києві, незважаючи на заборону проведення масових заходів під час карантину через коронавірус, провели акцію покладання квітів до Вічного вогню. Про це повідомляє «24 канал».

Зазначається, що поліція посилила заходи безпеки у парку Вічної слави, правоохоронці пускають людей для покладання квітів невеликими групами. На вході до парку поліцейські роздавали бажаючим потрапити на святкування медичні маски. Через велику кількість людей утворився натовп, далеко не всі дотримувалися соціальної дистанції.

Крім того, до парку завітала делегація із Києво-Печерської Лаври, охопленої спалахом смертельно небезпечного коронавірусу. На чолі делегації – митрополит УПЦ МП Онуфрій, його супроводжували ще декілька священнослужителів.

Перед покладанням квітів до пам’ятника та після проведення акції парк продезінфікували співробітники комунальних служб у захисних костюмах. Відео дезінфекції опублікували в телегра-каналах «Київ сьогодні» та «Йад».

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, напередодні наша країна відзначала День пам'яті і примирення. Його святкують не лише в Україні, а й в Європі. Цей день як данина пам'яті всім жертвам Другої світової війни. Відзначати цей день запропонувала ООН країнам, які постраждали від війни.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", українцям дали додаткові вихідні з нагоди державних свят приурочених до днів вшанування пам'яті жертв Другої світової війни. Верховна Рада України визначила середу, 9 травня вихідним днем. Втім із таким рішенням раніше не був згоден Інституту національної пам'яті. Хоча більшість європейських країн нині відзначають перемогу над нацизмом напередодні - 8 травня.