В Україні запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Так, в Київському СІЗО запрацювали 4 платні камери: одна — двомісна, одна — тримісна та дві — чотиримісна. В інших СІЗО країни така функція з'явиться згодом.

Зазначимо, що вартість розміщення у такій камері в Києві залежить від терміну, за який платять: за добу буде 2 000 грн, за тиждень — 8 000 грн, за місяць — 12 000 грн. За словами Дениса Малюськи такі камери допоможуть пробирати корупцію, коли за кращу камеру платили неофіційно, відтепер гроші будуть офіційно направлятись до бюджетного спецфонду.

Денис Малюська, скріншот: YouTube
Денис Малюська, скріншот: YouTube



Міністр додав, що у платній камері більша площа, а також є холодильник, телевізор і столове приладдя.

"Ну і ремонт не сторічної давнини як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах. Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений коштом доходів, які генеруватимуть платні камери", — пояснив Малюська.

Фото: Міністр юстиції Денис Малюська/Facebook


Малюська додав, що люди в СІЗО вважають невинуватими, допоки суд не доведе вину, тому в людини має бути можливість оплатити кращі умови проживання. Водночас для людей, який суд уже засудив, не будуть створювати поліпшені умови за гроші.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

[embed]https://www.facebook.com/KyivOperativ/posts/983956022000484?__xts__

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін роздасть позбавленим роботи українцям 6 млрд грн.

Як повідомляв Знай. ua, украинцам, які втратили роботу на карантині, виплатять допомогу.

Також Знай. ua писав, що в Україні очікують різке зниження зарплат після карантину.