Уже з 12 травня киян чекає перший етап послаблення карантину. Насамперед відкриють перукарні та салони краси, а також дозволять працювати кафе та ресторанам, але тільки на виніс. Також тепер можна відвідувати парки та сквери, але за умови використання індивідуального захисту, передає портал "Факти".

На першому етапі в Києві відкриють непродовольчі магазини загальною площею до 300 м². У таких магазинах повинно бути не більше 1 відвідувача на 10 м² площі приміщення та з обов‘язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день.

Інфографіка Факти


Також відриють у Києві перукарні та салони краси. Вони працюватимуть за попереднім записом та не більше 1 клієнта на кожну послугу одночасно. З вимогою санітарної обробки або кварцування робочого місця після кожного клієнта.

Всі кав’ярні та ресторани працюватимуть на виніс. З вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.

Також киянам дозволять гуляти у парках та скверах, але з вимогою не більше двох людей, якщо з дітьми, тоді двоє дорослих і двоє дітей.

Також відкриють невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). З дотримання вимоги не більше 1 співробітника на 10 м² та не більше 1 клієнта на м².

У Києві запрацюють адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори. Киян також пустять в автокінотеатри. Великі торгові центри та магазини в них на першому етапі не відкриють.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин в Україні найімовірніше продовжать і після 22 травня, заява прем'єра.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Шмигаль розповів, як запускатимуть громадський транспорт в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.