Через карантин в Україні регулярні авіаперевезення призупинилися мінімум до осені, більшість літаків стоять без діла. Прес-служба київського аеропорту "Брісполь" поділилася в Facebook відео з дрона і показала, як зараз виглядають повітряні судна з висоти пташиного польоту.

Так, десятки літаків стоять біля терміналів і чекають на закінчення пандемії. Серед них видно судна українських авіакомпаній "МАУ", SkyUp, Azur Air Ukraine, Windrose.

Чекаємо...

На прохання підписників за посиланням відео в кращій якості https://youtu.be/wk-9pD1b7Ys

Geplaatst door Міжнародний аеропорт "Бориспіль" op Woensdag 6 mei 2020

До речі, для зйомки ролика аеропорту довелося просити дозвіл від Державіаслужби та "Украероруху", оскільки польоти дронів на території заборонені та небезпечні для літаків.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Після отримання дозволу ці документи треба було надіслати виробнику дронів, щоб він тимчасово відключив блокування координат аеропорту.

Крім того, оператор повинен був постійно бути на зв'язку з диспетчером, щоб погоджувати всі пересування по небу. Зазначимо, що максимальна висота зйомки склала 100 метрів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, небо відкривається після пандемії: Wizz Air почала продаж квитків.

Як повідомляв портал Знай.uа, буквально за добу на кордоні перевірили і здійснили пропуск більше півтисячі пасажирів, які повернулися в аеропорт "Бориспіль" трьома евакуаційними рейсами.

Також портал Знай.uа писав, що індійська влада, щоб підтримати лікарів, які борються з цією страшною хворобою, обсипали з вертольотів пелюстками троянд місцеві лікарні.