У Києві, у Національному інституті раку, було виявлено захворювання на коронавірус у пацієнтки, яка було госпіталізована раніше для проведення планової операції. Про це стало відомо зі слів в. о. головного лікаря закладу Богдана Борисюка, передають "Факти ICTV".

Він зазначив, що одразу після виявлення хвороби жінку, яку оперували через рак кишківника, було переведено до 14-ї інфекційної лікарні столиці.

«На щастя, вона перебувала одна і у палаті, і в реанімації. Це були вихідні. Ми зупинили всі операції та швидко закрили і реанімацію, і відділення, щоби погасити спалах інфекції», - додав лікар.

Також зазначається, що жінку із раковим захворюванням було госпіталізовано до Інституту раку ще 27 квітня. Перші ознаки респіраторної хвороби у неї з’явилися через два дні – їй стало важко дихати. Тоді їй провели тест на коронавірус.

Щоб провести дезінфекцію відділення, де перебувала хвора, треба виписати всіх пацієнтів, які там знаходяться. Це займе понад тиждень.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі і пацієнти, і лікарі проходять тести на коронавірус, діагноз попередньо підтвердився у одного з медпрацівників.

Нагадаємо, як роблять загальнодоступну вакцину від covid-19, хто створює і коли чекати.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні за добу 487 нових хворих коронавірусом, 11 померли.

Також Знай. ua писав, що Зеленський зробив заяву про вихід з карантину.