З київських вулиць пропонують прибрати маршрутки, а на їх місце поставити безпечний громадський транспорт.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київської міської ради.

Так, в київську мерію звернулися з ініціативою замінити наявні маршрутки сучасним, зручним і безпечним громадським транспортом.

Маршрутка, фото Знай.ua
Маршрутка, фото Знай.ua


"Київ як сучасна європейська столиця заслуговує сучасний європейський громадський транспорт. Наявні в місті маршрутки не відповідають сучасним європейським нормам безпеки і створюють загрозу для здоров'я і життя пасажирів", - наголошується в петиції.

Також за словами автора петиції той період, що городяни не користувалися маршрутами під час карантину показав, що повітря в місті стало набагато чистішим.

"Також у місті стало набагато тихіше в результаті відсутності даних транспортних засобів - без постійного скреготу гальмівних колодок і голосних двигунів", - зазначає автор.

Зазначимо, що для того, щоб цю петицію розглянули в Київраді, вона повинна набрати 10 000 голосів за 90 днів. На даний момент вона зібрала близько 50 підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Киян маринують у кілометрових чергах на тролейбуси - "принади" їзди на карантині показали одним фото

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua" , VIP-палати, "липова" інвалідність та довідки — що відбувалося в лікарнях задовго до пандемії.

Також "Знай.ua" писав, У Харкові копи проморгали маршрутку, набиту тисячами "штрафних" гривень - карантин ніхто не чув.