Вже з 11 травня в Києві почнуть послаблювати карантинні заходи. Саме з цього дня у столиці запрацюють заклади громадського харчування, перукарні та салони краси.

У МОЗ розробили основні вимоги до їх роботи в період карантину.

Тепер щоб безперешкодно працювати кафе і ресторанам доведеться дотримуватися деяких правил. Перед початком робочого дня у всіх працівників потрібно вимірювати температуру тіла, працівники з підвищеною температурою до роботи допускатися не будуть.

літня тераса ресторану, скріншот з відео
літня тераса ресторану, скріншот з відео


Обслуговування дозволяється тільки "на винос" за попередніми замовленнями на літніх майданчиках під відкритим небом. Між столами повинна бути дистанція в 1,5 метра, а за кожним столом може сидіти одна або дві людини. У кожного входу повинен стоять антисептик.

Тепер всі меню повинні бути розташовані поруч із місцем видачі замовлень, при цьому давати меню клієнтам в руки не можна. Замовлення дозволяється видавати виключно в одноразовому посуді або закритій тарі. Всі працівники закладу повинні використовувати засоби індивідуального захисту.

Місце проведення розрахунку повинні обладнати пристроями для безконтактної оплати, полицею для передачі замовлення без контакту з клієнтом.

Для парехмаерских теж будуть діяти деякі правила. Їм також перед початком робочого дня потрібно вимірювати температуру тіла у всіх співробітників.

Салон краси
Салон краси


Приймати клієнтів можна виключно за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу не менше 15 хвилин між відвідувачами. Люди в черзі повинні чекати зовні приміщення і дотримуватися дистанції в 1,5 метра.

Біля входу в приміщення потрібно розмістити антисептики, при цьому одночасно в приміщенні можуть знаходитися клієнти з розрахунком не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі залу обслуговування. Заходити і перебувати у закладі до початку надання послуги можна тільки в засобах індивідуального захисту - щоб були покриті ніс і рот.

Між місцями надання послуг повинна дотримуватися дистанція не менше 2 метрів. Всі співробітники закладу повинні використовувати засоби індивідуального захисту, в тому числі і рукавички.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як оплатити комуналку на карантині онлайн - прості інструкції

Як повідомляє портал Знай.u убсидию можна отримати, маючи заборгованість за комуналку - уряд збільшив термін

Також Знай.u писав, що Українські АЗС різко знижують ціни на паливо, скільки коштує "кризова" заправка