Київський патрульний, якого госпіталізували з запаленням легень розповів про ситуацію у медичних закладах з середини.

Свою історію Evhen Zborowski написав на своїй сторінці в фейсбук.

Так, киянин розповів, що вже минув тиждень як його госпіталізували із запаленням легень. Також він наголосив, що вже перестав дивитися на статистику нових хворих на коронавірус в Україні, бо сьогоднішню цифру вона насправді покаже через 5-10 днів, тому що тест роблять надто довго.

"Розпитали про симптоми, послухали легені і відразу направили на рентген і аналіз крові. На знімку одностороння пневмонія і вдвічі завищений показник лейкоцитів, який свідчить про бактеріальну інфекцію. Тут же повідомляють, що будуть робити мені тест ПЛР (Полімеразна ланцюгова реакція) на ковід19, досить неприємна процедура, роблять мазок глибоко з горла і носа. Беруть мій номер телефону і повідомляють, що аналіз доставляють у лабораторію, а вони протягом 2-3! днів мені зателефонують і повідомлять результат", - пише киянин.

Фото зі сторінки Evhen Zborowski


Проте за словами киянин результатів тесту після трьох днів так і не отримав, а все через те що на цей період випали травневі свята.

"Я не буду коментувати чого ми досі маємо вихідний день на #першемайя, але для мене стало одкровенням, що виявляється лабораторія не працює у вихідні і святкові дні. Як? У нас же карантин? Вся країна працює на боротьбу з вірусом. Можливо мені треба повідомити людям з якими я контактував, щоб вони негайно самоізолювались і теж зробити їм тест?!", - лютує киянин.

Після цього він зателефонував на гарячу лінію, та повідомив що вже пройшло три дні і він хотів би знати результати тесту. Проте йому повідомили, що через велику навантаженість тести можуть робити і 5-10 днів, виключення становлять ургентні пацієнти, яким треба термінові операції, то їм тести роблять швидше.

"Я себе добре почуваю, на службі і вдома максимально дотримувався соціальної дистанції і завжди при спілкуванні із громадянами був у респіраторі ffp3, тому сильно не хвилююсь. Але я хотів би це дізнатись через пару годин після тесту, ну окей, хай буде 2-3 дні.. але за кілька годин почнеться 8-ма доба, як я не маю інформації. Схоже на те, що оперативно виявляти хворих і ізолювати їх і контактних з ними осіб ми не зможемо", - підсумував киянин.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скріншот

Немає сил більше тримати це в собі Сьогодні рівно тиждень, як мене госпіталізували у лікарню із запаленням легень, але...

Geplaatst door Evhen Zborowski op Maandag 4 mei 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці відзвітують про доходи і сплатять податки — з кого стягнуть 18%, перелік. Які штрафи передбачені за ухилення від сплати податків з доходу

Як повідомляв портал "Знай.ua", Венедиктова чесно відповіла на питання про справу Гандзюк, Шеремета та свою відставку. Генпрокурорка зазначила, що вона "дуже скучна особа"

Також "Знай.ua" писав, найбідніші та найбагатші області України – у Держстаті розповіли, де заробляють найбільше. Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи та витрати населення