Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли ж почнеться у столиці ослаблення заходів карантину.

Про це Кличко розповів під час щоденного онлайн прес-брифінгу.

Так, Кличко розповів, що для того, щоб убезпечити людей необхідний чіткий план і рівні умови дотримання і ослаблення обмежень.

Мер зазначив, що Київ перший етап такого плану оприлюднив. І, виходячи з епідеміологічної ситуації, сподівається вводити його з 12 травня.

"Ми вистояли вже майже два місяці. Не допустили інфекційного вибуху, який би зруйнував систему охорони здоров'я. А тепер важливо - не звести до нуля всі наші зусилля. Не зробити так, що вірус вирветься з-під контролю. Не допустити катастрофи і вимушеного повернення до більш суворого карантину", - заявив він.

Кличко, скріншот з відео
Кличко, скріншот з відео


Зараз, як ніколи, влада повинна робити виважені та справедливі рішення, заради безпеки і життя людей.

"В останні дні багато дискусій та емоцій з приводу термінового і майже тотального скасування обмежень. Давайте шукати і приймати виважені рішення і справедливі, Заради безпеки і життя людей. Заради економіки та розвитку міст і держави. Не погрожувати. Не застосовувати силу або кримінальні справи. Не вдаватися до популізму. А думати, насамперед, про відповідальність, яку поклали люди на владу", - сказав Кличко.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що більшість громадян України готові до продовження карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , під Києвом виявили коронавірус в однієї із співробітниць дитячого будинку.

Також "Знай.uа" писав, що на Закарпатті зірвалися сотні весіль через коронавіруса.