У Києві під час карантину значно зросла кількість велосипедистів з порівняно з таким періодом у 2019 році.

Про це повідомляють активісти громадської організації "U-Cycle".

Протягом двох годин 22 квітня у вечірній час пік волонтери рахували велосипедистів на 23-х перехрестях Києва. Зазначимо, що фіксувалися всі велосипедисти: ті хто користуються велотранспортом для своїх ділових поїздок та для відпочинку.

Таким чином вони з'ясували, що кількість велосипедистів у Києві під час карантину зросла більш ніж у 2,5 рази у порівнянні з весною 2019 року.

Інфографіка U-Cycle


"Ми закликаємо Віталія Кличко та комунальну корпорацію "Київавтодор" запроваджувати прогресивні практики і облаштувати тимчасові велосмуги на всіх вулицях, по яких проходять магістральні веломаршрути, зазначені у Велоконцепції Києва. Зараз ми маємо спільну нагоду створити зв'язну мережу велоінфраструктури та підвищити безпеку руху у місті!", – закликають у "U-Cycle".

За словами активістів громадської організації "U-Cycle" таке стрімке збільшення велосипедистів у Києві під час карантину пов'язане з тим, що у громадському транспорті ввели обмежений режим.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у жителів мегаполісів більше шансів отримати ускладнення при лікуванні вірусу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, великий дзвін Нотр-Дама зазвучав через рік після пожежі.

Також портал Знай.uа писав, якими будуть пасажирські авіаперевезення після карантину.