У Києві дощ у ніч на неділю 26 квітня побив усі рекорди за 129 років спостережень, в столиці випало 26 мм опадів. Останній раз такий дощ йшов 1891 році. В інших регіонах України лило значно менше.

Про це повідомляє обсерваторія ім.Бориса Срезневського в Facebook.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 26 квітня в Києві вперше з 1891 року випало 26 мм опадів, що на 6 мм більше, ніж це було в 1987 році", – написано в повідомленні.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

На жаль, у більшості інших регіонів Київської області опадів випало значно менше, зокрема в Чорнобилі лише 0,1 мм.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, недільний показник на 6 мм перевищує попередній рекорд, досягнутий 26 квітня 1987 року.

"На жаль, у більшості інших регіонів Київщини опадів в цей день випало значно менше, зокрема в Чорнобилі лише 0,1 мм", - зазначається на сторінці обсерваторії в Facebook.

Дощ, фото: Pixabay
Дощ, фото: Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Погода на 28 квітня для всієї України її лупцюватиме температурний рекорд в Європі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кліматолог привів українців до тями "гарячих" прогнозом — хвилі біженців, затоплені мегаполіси і нульовий урожай

Також «Знай.ua» писав, що Синоптик ошелешив прогнозом погоди в Україні влітку, не тільки аномальна зима