У Києві викрили міжнаціональну групу, яка продавала українських немовлят за кордон. Про це у своєму Facebook повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

Як повідомляється, зловмисники довгий час відправляли новонароджених дітей до Китайської Народної Республіки. Організували схему 50-річна жінка-головний лікар столичної приватної репродуктивної клініки, та її 28-річний син. Крім них, до угруповання входили також троє громадян Китаю та двоє українців.

За окрему плату злочинці вирішували організаційні та юридичні питання, пов'язані з заплідненням, пологами, оформленням документів та легалізацією вивозу дітей за кордони України.

«Іншими словами, вони продавали дітей, народжених українськими жінками в Китай за гроші. Такий собі супермаркет з торгівлі новонародженими", - зазначив Геращенко. За комплекс послуг організатори отримували близько 50 тисяч доларів з клієнта. Потенційними «батьками» ставали самотні чоловік «певної орієнтації», які бажали отримати дитину методом штучного запліднення за допомогою донорських матеріалів і сурогатної матері.

Для цього чоловіки оформлювали фіктивний шлюб із жінкою з України. Після пологів «сурогатна мати погоджувалася на заміну батьків у свідоцтві про народження», після чого батьками немовляти значилися вже громадянин Китаю і його псевдодружина. Таким чином, китаєць отримував право вивезти дитину з країни.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Скрін, Facebook Антон Геращенко

У прокуратурі Києва додають, що наразі перевіряється майже півтори сотні громадян КНР, які можуть бути причетні до купівлі немовлят в Україні. Скільки загалом дітей було вивезено за кордон незаконно, поки що не встановлено. На момент затримання організаторів своєї черги бути переправленими до Китаю з України у квартирі в Києві очікували ще п’ятеро новонароджених.

Скрін, Прокуратура Києва, Facebook

Фото, Прокуратура Києва
Фото, Прокуратура Києва

Фото, Прокуратура Києва
Фото, Прокуратура Києва

Фото, Прокуратура Києва
Фото, Прокуратура Києва

Нагадаємо, раніше Коронавірус в Україні — Комаровський назвав ризики для вагітних жінок та новонароджених дітей

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українка народила чотирьох дочок у розпал карантину, тримайся, татко - щасливі кадри

Також «Знай.ua» писав, що Коронавірус може вражати ненароджених дітей, учені б'ють тривогу