У Києві силами єдиного координаційного центру КМДА було зібрано та передано до районів більш, ніж 27 тисяч наборів із товарами першої необхідності. Крім того, волонтери та соцпрацівники роздали малозабезпеченим киянам три тисячі великодніх пасок. За словами першого заступника очільника КМДА Миколи Поворозника, допомогу надають «без політичних або персональних маркувань», у звичайному пакеті. Про це від розповідав в інтерв’ю ресурсу «Чесно».

Лднак, було зафіксовано випадки, коли продуктові набори роздавали депутати від імені своїх політсил чи нібито від себе особисто.

Наприклад, депутат від «Солідарності» Сергій Артеменко роздавав майже дві тисячі пасок, не зазначивши, за чий кошт вони були придбані. Крім того, він роздавав продуктові набори, маски та антисептики від імені Київської територіальної організації партії “Європейська Солідарність”. Такої ж тактики дотримувалися і низка інших депутатів від цієї політсили – дехто підписав набори власними іменами.

Фото: "Чесно"
Фото: "Чесно"

Фото: "Чесно"
Фото: "Чесно"

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Фото: "Чесно"
Фото: "Чесно"

Фото: "Чесно"
Фото: "Чесно"

Фото: "Чесно"
Фото: "Чесно"
Фото: Чесно

Маленьких пацієнтів інфекційної лікарні пригощали пряниками від імені депутата з фракції «Єдність» Олександра Бродського – подарунок вручали з конвертом, на якому вказане його прізвище. Так само подарунки «від себе» роздавали депутати Костянтин Яловий, Алла Шлапак, Микола Тищенко («Слуга народу»).

У «Чесно» нагадують, що «депутати Київради надають допомогу не від себе особисто, а через свої благодійні фонди, що фінансуються з депутатських фондів, тобто зі столичного бюджету».

Нагадаємо, в протягом більше 30 днів карантину в України близько 1-1,3 мільйони людей втратили постійне місце роботи. Загальна кількість безробітних досягла 2,5-2,8 мільйони чоловік.

Як повідомляв портал Знай.uа, святкування Великодня вдома може зупинити поширення Covid-19 в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні очікується обвал цін на медичні маски – склади ломляться від пошитого.