У Києві в суботу, 25 квітня, буде хмарно, можливі невеликі дощі. Таким прогнозом поділилися на сайті Sinoptik.

Температура повітря в Києві підніметься до 18-19 градусів тепла, а вночі похолодає до 12 градусів вище нуля.

найтеплішим цей день у Києві був у 1943 році – до 27,5 градусів вище нуля, а найхолоднішим – в 1988 році, до 1,5 градусів морозу.

За народним прогнозом погоди у цей день, 25 квітня, шанується святий мученик Василь-сповідник, єпископ Парійський. З Васильєва дня починається справжнє тепло, сонце прогріває землю і просушує її. Наші предки говорили, що на Василія Парійського землю починає парити. Якщо опівдні на небі з'являються чорні високі хмари, то незабаром почнеться проливний дощ, який не закінчиться до ночі.

Дивилися на те, як ведуть себе верби – якщо вони розкривають листочки, сильних холодів вже можна не боятися. З цього дня на поля вилітають джмелі і бджоли, а лисиці виводять з нір молодняк. За словами мисливців, на Василя останні ведмеді покидають свої барлоги, а зайці сміливішають і починають бігати навіть вдень.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.