Вже незабаром західні райони Київської області "вкриє" густий дим та відходи з попелом, які потрапили в атмосферу під час масових пожеж в Чорнобильській зоні відчуження.

Про таке розповів під час брифінгу директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Варто зауважити, що вже понад тиждень рятувальники намагаються загасити потужні пожежі у зоні Чорнобильської ЧАЕС, які набирають все більших масштабів, та навіть дісталися Прип'яті.

Пожежа у Чорнобилі, фото з вільних джерел
Пожежа у Чорнобилі, фото з вільних джерел
Пожежі в Чорнобилі

Відтак, за словами Кульбіди, вже 24 квітня погодні умови суттєво не зміняться, щоправда, це не стосується напрямок вітру, який з Чорнобильської зони може принести на захід Київщини шкідливі домішки та дим.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Переміщення продуктів горіння, які викидаються в атмосферу, відбувається в південному напрямку зі швидкістю 10-15 км / год. Отже, із Зони відчуження повітря переміщається в західні райони Київської області, а з північних районів Житомирської області – в напрямку міст Коростень та Житомир", – розповів він.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до чого довели пожежі у Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію в повітрі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу нищить безжальний вогонь, гасять десятки гектарів з повітря — відео.

Також "Знай.ua" писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему.