У Києві тисячі людей втратили місце роботи. Це сталося через зупинку роботи багатьох підприємств в умовах карантину, введеного через коронавірус. У Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ) назвали точну кількість тих, хто зареєструвався в якості безробітного за час карантинних обмежень.

Як зазначається, з початку дії карантину в столиці на біржі праці зареєструвалися вже понад 6,7 тисяч осіб. Загальна кількість офіційно безробітних киян різко сягнула 15,4 тисяч осіб, що на 6,8 тисяч осіб (в 1,8 разів), ніж було зареєстровано за аналогічний період минулого, 2019 року.

За словами директора Київського міського центру зайнятості Віктора Білича, таким чином рівень безробіття в українській столиці зріс на 65%.

Серед безробітних найбільше - працівників торгівлі (22%), державного управління (13%), фінансової та страхової діяльності (11%), підприємств переробної промисловості (9%).

Найбільше претендентів на одну посаду – серед юристів, 18 осіб на місце.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Нагадаємо, українцям довелося боротися за пенсії через суд, куди поділися заслужені гроші.

Як повідомляв Знай.uа жодних пенсій, субсидій та стипендій - примха Зеленського позбавить українців соціальних виплат.

Знай.uа писав, з 1 березня в Україні збільшать допомогу по безробіттю, кому скільки виплатять.