У Києві можуть залишити пам'ятник генералу Миколі Ватутіну, не зважаючи на рішення про декомунізацію. З відповідним проханням до міської влади звернулися мешканці столиці, розмістивши на сайті Київської міської ради петицію.

Пам'ятник, який розташований в Маріїнському парку, є частиною меморіального комплексу, присвяченого радянському генералу.

"При безпосередній участі Миколи Ватутіна Червоною Армією були проведені успішні операції. Серед них Київська операція. Завдяки військовій хитрості, придуманої саме Ватутіним, був звільнений Київ… Микола Ватутін є знаковою особою у боротьбі українського народу проти нацистської окупації Німеччини, а тому демонтаж його пам'ятнику недоречний і неприпустимий", - зазначають автори електронної петиції.

Щоб у Київській міській раді звернення городян взяли до розгляду, його повинні підписати 10 тисяч киян за термін до 90 днів. Чи встигне петиція про збереження пам'ятника зібрати стільки однодумців, поки не зрозуміло.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", представники російської православної церкви зажадали "переселить" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, якого викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайної людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.