Україна з 12 березня перебуває на карантині через пандемію коронавірусу. У зв'язку з карантинними заходами 17 березня в Києві припинили роботу метрополітену. Повідомлялося, що такі обмеження діятимуть до 24 квітня. Саме тоді уряд України і оголосить, чи буде продовжено карантин або ж частина заходів буде знята і українці почнуть виходити на роботу.

Вірусолог, доктор медичних наук Ганна Мироненко прокоментувала обмежувальні заходи, введені урядом в рамках боротьби з COVID-19, пише Страна.

За словами Анни Мироненко такі карантинні заходи були правильним кроком, але метрополітен у Києві, на її думку, можна було і не закривати. Вона зазначила, що досить було б захисної маски при вході в метрополітен. На її думку, ризик заразитися коронавірусом через руки набагато вищий, ніж через відкрите обличчя.

Метро, скріншот: YouTube
Метро, скріншот: YouTube


Також щоб уникнути поширення коронавірусу в метро можна було б ввести обов'язкову дезінфекцію рук.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій нещодавно заявив, що говорити про запуск метрополітену можна тільки у разі, якщо кількість випадків зараження піде на спад.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Працівники попрощалися з Польщею і махнули в Чехію, ніж переманили українців.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua" , хворий на коронавірус українець повіз туристів за кордон і приховав контакти тепер справою займеться СБУ

Також "Знай.ua" писав, в Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавіруса.