Рятувальники Київської області прогнозують пік пожеж і підпалів в регіоні на святкові вихідні 18-19 квітня. Про це стало відомо з повідомлення Вікторії Рубан, прес-секретаря Державної служби з надзвичайних ситуацій Київської області, в ефірі Нromadske.

За її словами, левова частка всіх пожеж в екосистемах – результат необережного поводження людини з вогнем або навмисні підпали сухої трави.

Саме людська діяльність призвела до того, що Україна зараз задихається в диму від сотень вогнищ загорянь. Враховуючи суху і вітряну погоду, ситуація зміниться на краще ще дуже нескоро.

"Це випалювання сухої трави, це так звані "шашличники", які вважають, що вони загасили багаття, але яке роздувається вітром через кілька годин", - зазначила Рубан, додавши, що збільшення кількості пожеж фіксується в Україні кожні вихідні. Тиждень тому пожежним бригадам у Києві довелося виїжджати на виклики 170 разів.

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря відео.

Також Знай.uа писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему. У результаті пожежі повністю згоріли дві споруди на території природного парку.