Київське повітря вночі на 17 квітня стало найбільш забрудненим у всьому світі. Навіть промислові гіганти Азії залишилися далеко позаду української столиці.

Причина такої ситуації в Києві - задимленість, яку вітром принесло з боку Чорнобильської зони. Там ввечері 16 квітня поновилися пожежі, що вирували до цього більше тижня.

Скрін, Kyiv NEWS

Незважаючи на те, що пожежникам вдалося погасити нові загоряння трав'яного настилу навколо Чорнобиля, вітер встиг змінити напрям і розніс дим і кіптяву у бік столиці.

Увечері в четвер жителі Києва та прилеглих населених пунктів скаржилися на сильний запах гару на вулиці, першіння в горлі і густий смог.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Скрін, ЧЕСНО. Київ

Сервіси з відстеження рівня забруднення повітря в містах світу показали у Києві 380 одиниць, в той час як в Делі (Індія) цей показник становив 117 одиниць, а в Шанхаї (Китай) – 82 одиниці. Найебезпечнішим для здоров'я виявилося повітря в столичному ЖК "Яскравий" - 451 одиниця забруднення, що відповідає високому ступеню небезпеки.

Скрін, ЧЕСНО. Київ

До ранку повітря в Києві трохи очистилося, рівень забрудненості впав до 157 одиниць.

Нагадаємо, раніше ураган підняв над Києвом хмару пилу, нічого не видно - кадри піщаної бурі, що нагадують Сахару

Як повідомляє портал Знай.uа, нещадний ураган громить столицю - дерева рве з корінням, авто розколює на шматки, відео

«Знай.ua» писав, що Канари накрила піщана буря космічних масштабів, знімки з супутника показали всю небезпеку