Вдень 16 квітня Київську область і саму столицю накрила потужна пилова хмара. За словами синоптиків, причиною “піщаної бурі” стали зміни клімату, а саме — недостатня кількість опадів.

Мешканцям Києва та області ще раз рекомендують залишатися вдома — і карантин тут навіть ні при чому. Синоптики Українського гідрометеоцентру заявили, що справа в різких поривах вітру, близько 20 метрів за секунду. На решті території України вітер аналогічний. Проте ситуація ускладнюється тим, що довго не було дощів, переконані співробітники Укргідрометцентру.

Туман в Києві, фото: Знай. ua
Туман в Києві, фото: Знай. ua

“Дуже довгий період тримається суха погода, дощу немає. Десь щось горить, десь щось чиститься”, розповідають синоптики.
“якби атмосфера була більш вологою, а не 20-25%, було б трохи інакше. А так, що маємо - те маємо”, — додали в прогностическом відомстві.

Там же сказали, що вже до вечора 16 квітня ситуація покращиться.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Нагадаємо, посилення карантину в Україні — що робити, коли зупинила поліція

Як повідомляв портал "Знай.uа", безробітним українцям виплатять допомогу, опубліковано необхідний перелік документів. Безробітним в Україні будуть платити допомогу, як подати заяву

Також Знай.ua" писав, СБУ затримала легендарного генерала "Шайтана" - виявився перевертнем ФСБ.