У Києві вирішили облаштувати десяток пунктів прийому від громадян відходів медичного характеру. Про це стало відомо з повідомлення у Facebook депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового.

Зазначається, що для подальшої безпечної утилізації прийматимуть використані медичні маски та гумові рукавички. Такі пункти мають з’явитися у всіх районах столиці. Утилізацією займатимуться спеціальні підприємства, які мають відповідні ліцензії.

Скрін, Facebook Костянтина Ялового

За словами чиновника, всі медичні відходи категорії В (це стосується потенційно інфікованих масок, рукавичок, медичного одягу та інших предметів, які могли контактувати з інфікованими речовинами) повинні герметично пакуватися, знезаражуватися і передаватися на підприємства для утилізації - спалювання у спецпечах із дотриманням високих температур. Проте кияни поки не мають місць, куди можна було б здати інфіковані відходи: маски та рукавички розлітаються зі смітників містом, розносячи хворобу.

Чиновник додав, що без належних заходів Київ чекає сміттєва криза.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.