Мер Києва Віталій Кличко розповів, де і кому роблять тестування на коронавірус у столиці.

Про це Кличко розповів під час онлайн пресконференції.

Так, за словами Кличка, тестування полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на COVID-19 роблять тільки тим, у кого є симптоми. Також тестують і тих, то мав тісний контакт з хворими на COVID-19 чи тих, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

" Лабораторно досліджують ПЛР тести в Києві в трьох установах. Це: Олександрівська лікарня, міська лікарня номер 4 та "Київський міський лабораторний центр МОЗ України". ПЛР тестів у столиці зробили вже понад 4 тисячі. І ми постійно купуємо необхідні реагенти та самі тести. Зараз в місті ще є запас ПЛР тестів", – сказав Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук
Віталій Кличко - фото з Фейсбук


За словами Кличка наразі в Києві є ще близько тисячі таких тестів. Про те, вже сьогодні очікують нову партію з-за кордону.

Кличко зазначив, що спочатку лікарі, за допомогою тестів на інші види вірусу, виключають захворювання на них. Якщо не підтверджено іншого вірусного захворювання, тоді матеріал передають для тестування на коронавірусну інфекцію. Саме такий алгоритм рекомендує ВООЗ.

Нагадаємо, українські банки змінять графік роботи на Великдень і травневі свята.

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому не можна "лікуватися" спиртним на карантині.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Також Знай. ua писав, що священики з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови.