Правоохоронці затримали ще одного чоловіка, який причетний до пожежі в Чорнобильській зоні.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

У понеділок, 13 квітня, близько 14:00 виникла вже третя за останні дні масштабна пожежа в лісі в Чорнобильській зоні. Поліція вже знайшла можливого палія - ним виявився 37-річний чоловік.

Відомо, що чоловік спочатку спалював сміття, а після цього залишки тліючого багаття завантажив на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Через це і сталося загорання сухостою.

Фото Національної поліції


"Коли чоловік повернувся на те місце, то побачив, що вогонь перекинувся далі, однак він не подзвонив ні до рятувальників, ні в поліцію, а намагався самотужки погасити вогонь. Проте вже було пізно, вогонь перекинувся далі. Вітром вогонь перекинуло на територію лісу, а далі в зону відчуження, де сталася масштабна пожежа", - зазначили в МВС.

Рятувальники ДСНС досі борються з масштабною пожежею. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 245 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 грн до 8500 грн) або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, Прип'ять палає, ЧАЕС на черзі – полум'я охопило найнебезпечніше місце в Україні.

Як повідомляв Знай.ua , Прип'ять у вогні - рятувальники показали Чорнобиль після НП в деталях.

Знай.ua писав, пожежі в Чорнобильській зоні підібралися до реакторів та ядерних відходів – з'явилося свіже відео.