Пожежа в Чорнобильській зоні триває, боротьба з вогнем ведеться вже більше тижня. Про це повідомляють у ДСНС Київської області.

Зазначається, що станом на ранок 12 квітня в зоні відчуження продовжує горіти ліс і суха трава на території трьох лісництв. Над гасінням пожежі працюють понад 350 пожежників, лісників та волонтерів, 89 одиниць техніки, у тому числі три пожежних літаки і два вертольоти. Всього авіація за 11 квітня вчинила над Чорнобильською зоною 107 скидів води – загальною вагою до 250 тонн.

Крім того, в ДСНС стверджують, що радіаційний фон в зоні відчуження, також як і в Київській області, не змінився і перебуває в межах норми.

Разом з тим, вогонь від пожежі встиг перекинутися через річку Уж. Прийшовши в Чорнобильську зону з Житомирської області, пожежа змінила напрямок і рушила у бік сіл Київської області.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС в Facebook

Знімки того, як вогонь перетнув річку, опублікували в співтоваристві ДСНС в Facebook. В даний час пожежники роблять все можливе, щоб не допустити подальшого поширення вогню у бік населених пунктів.

Нагадаємо, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що нардепи по-новому будуть карати українців, які "граються" з травою.

Також портал "Знай.uа" писав, що до чого призвели пожежі в Чорнобильській зоні радіаційний фон і концентрація цезію в повітрі.