Кияни перестають сплачувати комунальні послуги через карантин.

У березні стався обвал платежів за комунальні послуги.

"Загальний рівень оплати за житлово-комунальні послуги в Києві на 27 березня не досягає 80%. Порівняно з лютим кияни заплатили на 15-20% менше", - заявила радник заступника голови КМДА Юлія Грамотна

Цей обсяг є мінімумом за п'ять останніх. Однак у КМДА кажуть, що такий низький рівень оплати ще не є критичним, але ситуація може погіршитися у квітні 2020 року.

Комуналка, фото: 5 канал
Комуналка, фото: 5 канал

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Найбільше збитків у КП Київкомунсервіс, який займається вивезенням домашніх відходів. Рівень оплати послуг підприємства просів до 73%, що на 17% менше, ніж було в лютому.

У той же час у Київводоканалу та Жеків рівень оплати впав з 90 до 75 відсотків. При цьому в компанії ДТЕК стверджують, що говорити про рівень оплати за електроенергію ще рано.

"На сьогодні є широкий вибір сервісів, де можна сплатити за комунальні послуги, не виходячи з дому. На моє переконання, це кращий спосіб уникнути черг та скупчення людей у відділеннях банків і на пошті", – додав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Комуналка, kyivpost.com
Комуналка, kyivpost.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як оплатити комуналку не виходячи з дому — два простих способи, записуємо

Як повідомляє портал «Знай.ua» Що буде з субсидіями і заборгованістю під час карантину – у Мінсоцполітики звернулися до пенсіонерів

Також «Знай.ua» писав, що У Києві рекордно впали ціни на оренду квартир - готові здати "за комуналку", лише б протриматися на плаву