У Києві під час карантину ціни на найнеобхідніші продукти харчування значно виросли. Але с 1 квітня ціни на деякі продукти почали поступово зменшуватися.

Про це повідомив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Newformat.info.

За словами Дорошенка, зараз власникам теплиць буде необхідно переглядати цінотворення. Все через те, що вони покладалися на продажі через ринки. Але на час карантину вони практично всі закриті, тому виходить, що продукція є, а продати її неможливо.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube


Дорошенко зазначив, що бізнес — це постійні зміни, тому зараз українці бачать суттєвий стрибок вартості продуктів. Але, за його словами, саме цей тиждень буде вирішальним для стабілізації цін на продукти харчування

"Якщо зараз всі, хто долучився до справи, не зможе це призупинити по продуктах, де не має економічної складової зростання вартості, то наступного тижня необхідно буде застосувати жорсткі обмежувальні заходи, або визнати поразку.Також пролунала заява мережі АТБ про те, що вони знижують власну націнку на соціальні продукти заради пом’якшення ситуації. Це добрий крок, який говорить про спільну відповідальність бізнесу та держави перед українцями", — зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Як повідомляв портал Знай.ua ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано