У Києві хворого на коронавірус, якого у важкому стані доставили в лікарню, повезли назад додому через відмову медиків його госпіталізувати.

Про це в соціальній мережі Facebook розповів директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євген Держак.

Так Держак розповів, що чоловік тривалий час перебував вдома на самоізоляції так як контактував з хворою коронавірусом матір'ю. Він перебував під цілодобовим наглядом лікарів, але несподівано його стан погіршився. Хворого Covid-19 потрібно було терміново перевести на стаціонарне лікування.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Спочатку Київська міська лікарня дала згоду на госпіталізацію, але коли чоловіка вирішили доставити каретою швидкої допомоги у лікарню, медики відмовилися його приймати.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Мені зателефонувала лікар ЦПМСД та повідомила, що черговий лікар інфекційного відділення КМКЛ №9 відмовив у госпіталізації (хоча він сам погодив по телефону госпіталізацію після опису лікарем ЦПМСД клініки пацієнта та показників сатурації). Як я зрозумів, лікар приймає пацієнтів тільки з сатурацією менше 92 (хоча за наказом №722 менше 93)", – написав Держак.

Зараз пацієнта з COVID-19 знову доставили додому, навіть незважаючи на те, що за наказом МОЗ України він підпадав під клінічні критерії госпіталізації.

Скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, без пасок і крашанок - продуктовий кошик злетить в ціні перед святами.

Як повідомляв Знай.ua , відеоблогер, вчитель або програміст - де українцям знайти роботу під час карантину.

Знай.ua писав, українські пенсіонери целофаном рятуються від смертельного коронавіруса - сумно і боляче.