У п'ятницю, 3 квітня, в Києві очікують сонячну погоду, яка принесе з собою потепління. Дощу не буде, зазначають на сайті Sinoptik.

Температура повітря сягне позначки в 13-15 градусів тепла, а вночі опуститься до 8 градусів вище нуля.

За даними метеорологів, найтеплішим цей день в столиці був в 1990 році, коли прогрілося до 25,0 градусів тепла, а найхолодніше – в 1931 році, тоді промерзла до 10,4 градусів нижче нуля.

Шанований у цей день святий Кирило, єпископ Катанский. Народ називав Кирила «Дериполозом» - через те, що сніг до цього часу ставав пухким, і переміщатися на санях було вже важко. Крім того, зазвичай в цей день змінювали валянки на легшу взуття – ставало занадто мокро й тепло.

Помічали, що якщо схід сонця у цей день супроводжувався червоними колами в небі, то до кінця літа дозріє хороший урожай. Якщо від висхідного сонця розходилися жовті промені, то погода у цей день буде гарна і тепла.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На смородині до цього дня зазвичай набухають бруньки, в сади повертаються з теплих країв птахи, зокрема, білі плиски.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.