Вже з 1 квітня, з середовища, у відповідності з другим етапом медреформи в Україні почне діяти перелік медичних послуг, які повинні надавати громадянам безкоштовно. Відповідний список оприлюднений на сайті Національної служби здоров'я України.

У переліку – 27 найменувань медичних послуг, якими можна буде скористатися без плати. Звертатися можна за первинною та екстреною медичною допомогою, амбулаторною вторинною (спеціалізованою) та третинною (високоспеціалізованою) медичну допомогу дорослим і дітям, мамографією молочних залоз, гістероскопією, езофагогастродуоденоскопією, колоноскопією, цистоскопією, бронхоскопією, лікуванням хворих методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах, хірургічними операціями дорослим і дітям у стаціонарі, стаціонарною допомогою дорослим і дітям без проведення хірургічних операцій.

Крім того, безкоштовно надаватимуть медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, гострому інфаркті міокарда, у разі пологів, реанімації новонароджених, реабілітацію недоношених немовлят та лікування вроджених захворювань у перші три роки життя.

Безкоштовною для населення зробили діагностику і хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань, психіатричну допомогу, діагностику та лікування туберкульозу і ВІЛ. Те ж саме стосується дорослих і дітей з хворобами опорно-рухового апарату та/або з ураженням нервової системи.

Наркозалежні також отримали безкоштовне лікування препаратами замісної терапії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в Україні посилили карантин – головні заборони і заходи безпеки.

Як повідомляв портал Знай.uа, екс-міністр охорони здоров'я Ємець накинувся на Супрун із звинуваченнями.

Також портал Знай.uа писав, що можна зробити, щоб допомогти перемогти пандемію – обіди для медиків та пошиття захисних костюмів.