У розпал пандемії коронавірусу і всеукраїнського карантину деякі продуктові магазини почали значно піднімати ціни. Такими недобросовісними продавцями зайнявся антимонопольний комітет. Так, вже з 1 квітня ціни на продукти почали знижуватися

Про це заявив голова Київського управління Антимонопольного комітету Олексій Хмельницький в Facebook.

Так по словах Олексія Хмельницького, ціни на продукти першої необхідності у супермаркетах України вирівнялися, а деякі з них навіть знизилися. При цьому він додав, що продовжиться розслідування, щоб з'ясувати, хто ж винен у необгрунтованому і синхронному підвищенні цін у першій половині березня: постачальники (оптовики), або торговельні мережі.

Фото з Facebook Олексія Хмельницького

Скріншоти

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Напередодні мережа супермаркетів АТБ заявила, що відмовляється від частини своїх доходів заради збереження доступних цін. Відповідну заяву написав генеральний директор мережі Борис Марков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В умовах економічної кризи і загальнонаціонального карантину, а також у зв'язку зі стрімким підвищенням відпускних цін з боку постачальників на продукти харчування і товари першої необхідності, компанія "АТБ-Маркет" з 1 квітня 2020 року знижує торговельну націнку на певні категорії продуктів харчування", — сказав Марков.

Скріншоти

Але в свою чергу українці в мережі пишуть, що не вірять в це. І заявляють, що ніяких змін у ціні поки що не побачили.

"Підкажіть адресу де дешевше?", "Ціни на лимони і імбир подивилися б, там +80-300% зростання", "Ви хоч самі собі вірите? Досить брехати!!! Совість у вас є?!", "брехня, ціни навпаки зросли на 10-15%, про яке зниження мова?" – прокоментували заяву АМКУ користувачі мережі у фейсбуці.

Скріншоти

Скріншоти

Скріншоти

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Як повідомляв портал Знай.ua ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано