Карантин по коронавирусу в Києві сильно вдарила по бізнесу. Зокрема, багато малих підприємці вже не зможуть повернутися до роботи після того, як хвороба відступить з України. Великим підприємствам теж доведеться несолодко – їм загрожують великі збитки і масові скорочення персоналу. Про це говорять результати дослідження, яке провело видання "Економічна правда" разом з "Центром прикладних досліджень" та "Центром розвитку міст".

Наголошується, що через карантин припинили діяльність близько 35% столичних підприємців. Найбільше постраждали підприємства, штат яких складається з менше ніж 5 працівників – з них майже половина говорять про те, що вже не зможуть продовжити роботу.

Серед великих компаній, які мають персоналом у понад півтисячі осіб, закриються окончательно14%. Серед середніх фірм, зі штатом найманих працівників від сотні до 500 чоловік, не зможуть пережити карантин 27%.

Тільки 15% опитаних роботодавців стверджують, що дозволять всім своїм співробітникам продовжувати працювати на старих умовах. Більше 30% зізналися, що їх співробітники продовжують працювати віддалено, і їх зарплати не зміняться.

Близько третини роботодавців відправили співробітників у безоплатну відпустку, ще 24% відправили в таку відпустку весь персонал.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Скрін, Економічна правда

При цьому звільнили всіх працівників 4% опитаних.

З-за великих збитків, зупинки роботи і вимушеного простою київським компаніям в цілому доведеться звільнити близько 40% працівників.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.uа" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.