Про вкрай замале фінансування, виділене на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу в столиці, нарешті замислилися в київській мерії. Про проведення позачергового пленарного засідання повідомив мер міста Віталій Кличко в ході сьогоднішнього онлайн-брифінгу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Депутати Київради - фото з Фейсбук
Депутати Київради - фото з Фейсбук

В залу прийшли 2 нардепи: всі в масках та рукавичках

Попри заборону масових зібрань, столичні депутати скупчилися в одній залі. При цьому, заздалегідь на сайті Київоради з’явилося попередження про заборону входу до приміщення представників ЗМІ та громадських активістів.

Перейняти “варту” вирішили народні депутити України Олександр Юрченко та Мар’яна Безугла, які завчасно прибули на засідання та уважно спостерігали за ходом голосування.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Стартувала сесія за участі 71 депутата, кількість яких згодом збільшилася до 79. Кілька з них одразу заявили про небажання голосувати сьогодні за решту запитань зокрема, і тих, що залишися із попередніх засідань. Тим самим вони пішли у розріз із запланованими порядком денним, запропонованим секретарем Київради Володимиром Прокопівим.

Депутати Київради - фото з Фейсбук
Депутати Київради - фото з Фейсбук

“Ми маємо виходити з 2 моментів: перше - що лікарі та поліцейські не зможуть працювати онлайн, друге - цей проєкт рішення має стосуватися виключно питань подолання пандемії, і нічого іншого. Не можна онлайн голосувати землю, детальні плани територій і інші питання, бо це викличе шалену спокусу бенкету під час чуми”, - зазначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

Обмежитися розглядом питань, пов’язаних з боротьбою розповсюдження коронавірусу, закликав і ексмер столиці Олександр Омельченко.

Депутати Київради - Олександр Омельченко та Олександр Міщенко
Депутати Київради - Олександр Омельченко та Олександр Міщенко

“У таких умовах ми повинні проголосувати лише за необхідні тематичні зміни, що стосуються виключно питання розповсюдження цього небезпечного вірусу: по медицині 7 питань і 2 по пенсіям. Все, решта у переліку - надумані, і не потребують розгляду”, - наголошує колишній міський голова.

Пропонується, що введені зміни діятимуть до 1 вересня 2020 року.

Як відзначив депутат Київради Віктор Яцик, величезним недоліком запропонованих змін є те, що нині не прописаний план виходу міста з карантину.

Тож про результат голосування читайте на порталі Знай.ua.