У Київській області діагностовано ще один випадок захворювання коронавірусом. Цього разу в Ірпені – зараженою виявилася вагітна жінка. Про це повідомив заступник виконуючого обов'язки мера Ірпеня Олександр Маркушин в соціальній мережі Facebook.

За його словами, жінка відчула себе погано ще минулого тижня. У п'ятницю, 20 березня, в місцевій лікарні їй провели експрес-тест на коронавірус, результат якого виявився негативним. Більш ретельний аналіз її зразків, який провели у столичній лабораторії, показав позитивний результат.

Заражену жінку госпіталізували, а весь медперсонал та відвідувачів лікарні, які могли з нею контактувати, перевіряють на наявність коронавірусної інфекції.

Крім того, повну дезінфекцію провели в житловому комплексі, де проживає хворий, а його жителів оглянули для виявлення можливих симптомів смертельно небезпечного захворювання.

Скрін, Facebook Олександр Маркушин

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Де вона знаходиться? Тести зробили тим, хто з нею контактував? Будинок, в якому вона живе, продезінфікували? Люди, які з нею контактували вільно пересуваються по місту?», - запитують жителі Ірпеня у коментарях до повідомлення.

«Не варто впадати в паніку і відчай. Головне спілкуватися з лікарем, якому Ви підписали декларацію. Медики постійно вивчають всю нову інформацію про коронавирусе і знають більше, ніж ми з Вами. Все ж медицина - це наука. Довіртеся лікаря!», - заспокоюють один одного жителі міста.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко заявив, що зараз знаходиться в одній зі столичних лікарень з підозрою на коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні можуть ввести режим надзвичайного стану – як зміниться життя людей.

Нагадаємо, компанія "Укрпошта" під час карантину може частково змінювати умови доставки, вручення і безкоштовно зберігати реєструються у відділення об'єкти відправлення.