У четвер, 26 березня, в Києві буде ясний ранок та не менш сонячний день. Хмари на небі так і не здадуться, опадів не передбачається. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Києві у цей день прогріється до 10 градусів тепла, а вночі трохи похолодає до 5 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день був в 1983 році, тоді в Києві трималися комфортні 19,0 градусів тепла, а найхолоднішим цей день 26 березня було в 1918 році, до 9,3 градусів нижче нуля.

Наші предки в цей день, 26 березня, згадували про перенесення мощів святителя Никифора, патріарха Константинопольського. За народними прикметами тумани в цей день, 26 березня, передвіщали дощове, прохолодне літо. Вважалося, що варто уважніше придивитися до прильоту птахів: раннє повернення жайворонків віщувало раніше потепління, а зябликів – холодну і мерзлякувату погоду. Стежили за галкамі – якщо вони збираються в зграї і влаштовують перекличку – скоро потеплішає. Якщо тетерева на березах настовбурчилися – погода істотно зіпсується.

Якщо миші-полівки йдуть подалі від річки – найближчим часом рівень води в ній сильно підніметься. Швидко пливуть високо в небі білі хмари – до швидкого тепла. Якщо в березні сухо, а в травні – дощитиме, то літо порадує хорошим урожаєм зернових культур.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще