Після першого дня без метрополітену кияни вимагають від влади відновити роботу основного громадського транспорту столиці. Таку можливість пообіцяли розглянути в КМДА.

За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, запустити рух в метро можна було б в обмеженому форматі, щоб доставляти до місця роботи тих городян, які працюють на стратегічно важливих для життєзабезпечення столиці підприємствах.

Крім того, не можуть нормально дістатися до робочих місць співробітники медичних установ міста. Прокопів зазначає, що обслуговуючий персонал лікарень часто приїжджає на роботу в столицю з довколишніх населених пунктів. Після скасування транспортного сполучення між містами ці люди не можуть добратися на роботу і змушені писати заяви на звільнення. У такому разі столичні лікарні ризикують залишитися без фахівців. «Київпастрансу» доручили забезпечити таким працівникам нормальні умови для потрапляння на робочі місця.

Разом з тим, після перших повідомлень про можливий запуск метрополітену мер Києва Віталій Кличко спростував будь-які домисли на цей рахунок. Він ще раз нагадав, що до 3 квітня метро не відкриють, а тих, хто заявляє про щось подібне, назвав «некомпетентними в транспортній галузі».

Про призупинення роботи метрополітену

Друзі! Сьогодні вперше кияни не змогли скористатися метро. Я розумію незручності для людей через призупинення роботи метрополітену. І, хоча таке рішення ухвалювала не міська влада, подібні заходи - вимушені і на упередження. Ми піклуємося, перш за все про здоров‘я і безпеку людей. Число громадян, що захворіли, в Україні зросло. За один день – удвічі! Вірус розповсюджується. Тому ми повинні вжити всіх можливих заходів, щоб він не розповзався стрімко. Легковажність та ігнорування виклику - це небезпека створити ситуацію яка склалася, наприклад, в Італії. Не применшуйте загрозу! Суворі обмежувальні заходи запровадили вже багато країн світу. І деякі з них визнають, що запізно. Я закликаю киян за можливості залишатися вдома! Максимальне обмеження контактів – це ваша безпека! І безпека оточуючих. Щодо міського транспорту. Його робота сьогодні мотивована одним - перевозити киян, яким справді необхідно їхати на роботу. Це лікарі, працівники продуктових магазинів та підприємств, що не можуть зупинитися, бо забезпечують життєдіяльність міста. Всі інші мають залишатися вдома! Більшість установ і підприємств перевели працівників на роботу у віддаленому режимі або надали їм відпустки. Але є й такі, що змушують людей їздити на роботу, погрожуючи звільненням! Це – безвідповідально в ситуації обмежувальних заходів! Я звертаюся до Кабінету міністрів: жорстко зобов'язати керівників установ і підприємств, де немає гострої потреби в присутності співробітників на робочих місцях, перевести людей на віддалену роботу! І контролювати виконання керівниками такого розпорядження! Інакше ніякі закриття метро та інші обмежувальні заходи ситуації не врятують!

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
Geplaatst door Віталій Кличко op Woensdag 18 maart 2020

Як повідомляв Знай.uа якщо ви думали, що в Україні карантин тільки на пару тижнів, то ви глибоко помиляєтеся. Українцям розповіли, чого дійсно варто чекати від коронавіруса і від карантину в цілому.

Також Знай.uа писав, українці наплювали на всі правила і закони, набивали маршрутки, навіть якщо їх виштовхували силою. Ні про які масках та ізоляції навіть мова не йшла, в мережу просочилися відео всього цього хаосу в країні.

Нагадаємо, «Голодні ігри» в Україні доведеться скасувати. Державна митна служба сообщила, що не допустить голоду, а українців не залишать без продуктів. Всі будуть завозити в необхідних кількостях.