Мер Києва Віталій Кличко прокоментував своє рішення про введення карантинних заходів в місті у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса. Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зокрема, столичний градоначальник відзначив, що у всіх країнах, де зараз лютують епідемії коронавіруса, нарікають на те, що запобіжні заходи були прийняті занадто пізно. Якби карантини і заборони на переміщення всередині та за межі країн були введені раніше, ситуація із захворюваністю склалася б інакше.

Крім того, рішення про закриття навчальних закладів, на що нарікають українці, дозволяє уникнути великих скупчень людей у замкнутому просторі, тим самим запобігши можливе поширення небезпечного вірусу.

«Здоров'я дорожче тимчасових незручностей. Незважаючи на те, що смертність від коронавіруса оцінюється як невисока, його здатність поширюватися перевищує показники звичайних вірусів», — нагадав при цьому мер Києва.

Протиепідемічні заходи в Києві та відповіді на питання

Друзі! Сьогодні в столиці перший день діють протиепідемічні обмеження. Запровадили ми їх, щоб убезпечити мешканців міста від можливого інфікування коронавірусом. Київ живе і працює, але дещо в інших умовах. І я вдячний киянам за розуміння, за відповідальне ставлення до свого здоров‘я і безпеки оточуючих. Тим організаціям, установам, хто намагатиметься не дотримуватися протиепідемічних заходів, нагадаю, загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність. Бо йдеться про безпеку і здоров'я мешканців міста! ❗️У відео, зокрема, відповідаю на 5 запитань, що найчастіше ставлять мені користувачі в соціальних мережах❗️

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще
Geplaatst door Віталій Кличко op Donderdag 12 maart 2020

Тим киянам, які змушені працювати і залишати дітей вдома, Кличко порадив взяти відпустку або попросити роботодавця про неповний робочий день.

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.