У Києві затримали та засудили до 10 років тюрми китайського шпигуна. Про це повідомили у спільноті «Київ Оперативний», посилаючись на матеріали контррозвідки Служби безпеки України.

Як зазначається, іноземець Шу Юаньцзє має ступінь доктора технічних наук. Прикриваючись науковою діяльністю та співпрацею між КНР та Україною, він шпигував на користь іноземної держави. Встановлено, що зловмисник навчався у Китайській військовій науковій академії, а також у Фізико-хімічному інституті Академії наук Російської Федерації.

Шу Юаньцзє, фото: СБУ
Шу Юаньцзє, фото: СБУ
Шу Юаньцзє, фото: СБУ

Його наукова діяльність стосувалася оборонної промисловості, за що на Батьківщині його нагородили премією першого ступеня Міноборони КНР «За науково-технічний прогрес армії».

Прибувши до нашої держави нібито з науковою метою, шпигун спробував завербувати групу українських вчених. Він пропонував їм продавати Китаю матеріали секретних розробок у ракетно-космічній галузі, які є власністю Української держави.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Шпигуна затримали, він відбуватиме покарання в Україні.

Нагадаємо, раніше Зеленський дав надію тисячам переселенців: "Повинні отримати безкоштовно"

Як повідомляє портал «Знай.uа» На що готові українці заради субсидій: забувають про чоловіків, машини і нерухомість

Також «Знай.uа " писав, що Виплати переселенцям з Донбасу в 2020 році: хто зможе розраховувати на надбавку