В навчальних закладах Києва з 12 березня починається карантин у зв'язку з пандемією коронавіруса і тим, що смертельна інфекція вже просочилася на територію України.

У зв'язку з цими подіями, у ВУЗах Києва видали накази про припинення навчального процесу, а коменданти гуртожитків попросили студентів в екстреному порядку звільнити приміщення на три тижні. Про це стало відомо з повідомлення Информатора.

Так, відповідний наказ був випущений Міністерством освіти і науки (МОН). А в Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА) студенти вийшли на навчання (на перші пари). Тільки прийшовши в Alma Mater, учні дізналися, що ВНЗ, виявляється, закритий.

Студенти також розповіли виданню, що через зачинення Вузів на карантин і паніки, у багатьох гуртожитках студентів просять виїхати додому на три тижні. У деяких гуртожитках це виселення відбувається в примусовому порядку.

Іноді студентам дозволяють залишитися, але тільки якщо вони напишуть заяви. Так зробили в в гуртожитках Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ), при тому, що офіційного розпорядження поки немає. Коменданти самі повідомили про це. Студентам-пільговикам і працюючим студентам можна написати заяви на ім'я декана до 17:00 13 березня, і тоді вони нібито зможуть залишитися. Але отримати підпис декана зараз важко, так як вузи повинні бути закриті на карантин. У зв'язку з такими попередженнями і тиском, багато хто вже купили квитки додому.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що з Уханя евакуюють решти українців: чи вдасться врятуватися дівчині з собакою?

Також Знай.иа повідомляв, що, згідно з повідомленнями ЗМІ, УЕФА перенесе Євро-2020 через коронавірус.

Раніше ми писали, що в Харкові на пам'ятник Сковороді почепили маску від коронавіруса: все буде добре.