Українців закликають не панікувати через коронавірус і не скуповувати все у магазинах, а дотримуватися заходів профілактики.

– Не треба скуповувати гречку, сказав заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу щодо ситуації навколо коронавірусу.

За його словами, в Україні не зафіксовано жодного нового випадку захворювання на цей вірус. Він розказав, що загалом на коронавірус перевірили 43 осіби. І підтвердженим залишився лише один випадок у Чернівецькій області (3 березня).

Віктор Ляшко в котрий вже раз закликав українців дотримуватися заходів профілактики: ретельно мити руки, уникати контакту з людьми із симптомами ГРВ, у разі появи будь-яких симптомів застуди звертатися до сімейного терапевта. Крім того, він попросив менше пересуватися літнім людям, які перебувають у групі ризику.

коронавірус змусив українців одягти маски, фото:ТСН
коронавірус змусив українців одягти маски, фото:ТСН

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У той же час народний депутат Вікторія Сюмар, яка була присутня на закритому для журналістів засіданні Кабміну, повідомила про прийняте урядовцями рішення: ввести карантин в Україні до 3 квітня.

– Він передбачає закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів). Закриття авіасполучення з деякими країнами. Також буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49. Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину, написала Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що уряд виділив із бюджету 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту в приватних внутрішніх компаній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці зможуть самі перевіряти себе на коронавірус – скільки будуть коштувати тест-системи в аптеках

Як повідомляє портал «Знай.uа» Коронавірус збирає жнива у Чернівцях - госпіталізовано ще одного українця

Також «Знай.uа " писав, що В Україні запровадять карантин через коронавірус — що зміниться найближчими днями