Мер Києва Віталій Кличко звернувся до киян через карантин по коронавирусу, розповівши, які заходи будуть вжиті в першу чергу. Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, за словами Кличка, будуть закриті всі дитячі сади, школи і позашкільні дитячі освітні установи. Не будуть працювати гуртки та спортивні секції. Також скасують заняття у вищих навчальних закладах.

Крім того, будуть скасовані або перенесені всі заплановані концерти, масові заходи та конференції. В кінотеатрах не будуть проводитися сеанси показу.

В торгово-розважальних центрах закриють всі розважальні локації.

За словами мера, транспорт поки буде працювати, як звичайно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Такі заходи безпеки в столиці будуть діяти з 12 березня і до кінця цього місяця. Якщо знадобиться, карантини продовжать на довше.

«Хоча в Києві поки що не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров'я, дотримання правил гігієни. Якщо почуваєте себе погано, - відразу звертайтеся до лікаря», - закликав городян Кличко.

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо - до кінця березня. Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, - одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Geplaatst door Віталій Кличко op Woensdag 11 maart 2020

«Правильно! Мої знайомі недавно прилетіли з тур. поїздок, на роботу не пустили. Сказали на 14 днів – домашній карантин. У нашій країні це буде повний мор. Закрили б аеропорти, нічого не перевіряють там», «Спасибі. Заходи по самоізоляції повинні бути як можна більш жорсткими», - пишуть кияни.

«І куди подіти дітей батькам? Вдома тримати і не працювати? Замість того, щоб бути в місцях, де контрольовано можна тримати гігієну (школи, садочки) вони всі вийдуть в неконтрольоване полі. Чим менше рівень усвідомленості батьків, тим вище будуть ризики», «Питання: як зрозуміти, чи заборонять якийсь захід? Скільки людей вважається масовим заходом? Або на розсуд самих локацій, кінотеатрів та інших?», «А продуктові ярмарки теж закриють?», - цікавляться інші.

«Нонсенс. Мер запевняє, що в Києві не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом, але закриває школи, садки і т. п... В чому сенс, Карл??? обмежувати треба не внутрішні переміщення, а зовнішні! Транспортне сполучення з країнами в активній фазі. А зараз дітей по домівках, деякі батьки дітей відправлять на моря і т. п., а повернуться деякі з вірусами», - вважають треті.

Нагадаємо, в Україні введуть карантин через коронавіруса — що зміниться в найближчі дні

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірус, що у МОЗ радять

Також Знай.uа писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути